Fans wachten vol verwachting op Tesla Model 3

Tesla Motors staat met name bekend als de innovatieve automaker van dure volledig elektrische auto’s. Het duurt echter niet lang meer tot hier verandering in komt. Op 31 maart van dit jaar presenteert Tesla de nieuwe betaalbare Tesla voor de grote menigte: de Tesla Model 3. Dit model moet € 35.000 gaan kosten en is daardoor voor een veel groter publiek haalbaar. Na de Tesla Model X en Model S, is dit het derde mobiel uit de fabriek van CEO Elon Musk.

Tesla-fans vol verwachting

De Tesla Model 3 wordt laat in de avond op 31 maart in de Verenigde Staten gepresenteerd aan het grote publiek. Eerder op de dag is het echter al mogelijk om het model te reserveren bij één van de acht Teslazaken in Nederland. Dit betekent dat de Tesla dus al gereserveerd kan worden voor je weet hoe de auto eruit ziet. Toch lijkt dit veel echte fans niet tegen te houden. Nu al (27 maart) zijn er mensen gesignaleerd die kamperen voor één van de acht zaken. Huidige eigenaren van een Tesla auto hebben voorrang bij de reserveringsronde. De stijgende populariteit van het merk begint langzaam te lijken op inmiddels legendarisch succesvolle producten in andere branches, zoals de iPhone van Apple.

Nu reserveren, in 2018 op zijn vroegst rijden

Hoewel de Tesla Model 3 op 31 maart al gepresenteerd wordt, begint Tesla Motors pas in 2017 met de daadwerkelijke productie van het voertuig. Sterker nog, de productie staat pas gepland voor eind 2017, wat het waarschijnlijk maakt dat de eerste auto’s pas in 2018 de weg op gaan. Daar komt bij dat de verkoop op de eerste plaats aan de westkust van de Verenigde Staten plaatsvindt. Hierna volgt de oostkust en pas daarna richt het autobedrijf zich op de Europese markt. Het is daarom de vraag hoe lang het nog duurt voordat we de Model 3 over de A12 kunnen zien rijden.

Volgens Tesla Motors is het niet mogelijk om de auto direct in de verschillende werelddelen te leveren, omdat in verschillende regio’s verschillende regels gelden omtrent de productie van auto’s. Dit betekent dat het Europese model naar alle waarschijnlijkheid enigszins verschilt van de Amerikaanse versie. Of dit ook daadwerkelijk zichtbare verschillen zijn is niet duidelijk.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *