Dit zijn de duurste auto’s ter wereld

Iedere automobilist begint bijna wel met een klein, bescheiden model. Een groot deel van deze mensen stapt nooit over naar een veel grotere auto. Soms omdat het niet nodig is, vaak ook omdat het moeilijk te betalen is. Daar is niets mis mee, een auto is een auto, het esthetische deel is puur voor het oog en heeft vaak weinig functionaliteit: een Renault Twingo kan net zo goed iets vervoeren als een veel duurdere Mini Cooper. Toch, weinig mensen zullen nee zeggen tegen een grote, dure en vooral mooie auto als ze hem zouden kunnen krijgen. Sommige mensen zijn zo rijk, dat geld niet langer het probleem is. Zij hebben vaak ook de meest dure en belachelijk luxe auto’s die je kunt bedenken. Wij zetten de allerduurste auto’s op een rijtje.

3. W Motors Lykan Hypersport

Laat je niet beet nemen door de weinig sexy naam: dit is de op twee-na duurste auto en wat mij betreft ook één van de allermooiste. Voor deze bolide van Libanese makelij betaal je maar liefst 3 miljoen euro. Je hoort het goed, 3 miljoen. Van hetzelfde geld kan je een hoop doen: een wereldreis maken, Ferrari kopen, een grote villa kopen, nog eens op vakantie gaan en dan nog wat overhouden om te investeren of te sparen. Wat je ook kunt doen, is de W Motors Lykan Hypersport kopen. Zeg jij het maar: zou jij het doen?

Lykan_Hypersport,jpg

2. Lamborghini Veneno

In een lijstje met de duurste auto’s ter wereld mag eigenlijk een Lamborghini niet ontbreken: naast Ferrari hét symbool van een dure sportauto. We kenden de Lamborghini Aventador al als één van de duurste (en toch ook wel mooiste) auto’s, maar de Veneno doet er nog een schepje bovenop. Deze bolide van maar liefst 4 miljoen euro heeft het allemaal: de bekende omhoog klappende deuren, extreme snelheid en een motorgeluid om van te watertanden. Maar ja, het wordt wel even sparen voor je deze bak op de oprit kan rijden.

Lamborghini Veneno

1. Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg. Voor de kenner niet een onbekende naam, maar voor de leek misschien wel. Dit Zweedse merk van supercars staat bekend als het meest verfijnd, snelst en vooral meest exclusief. Wil je deze auto kopen, dan mag je maar liefst 4,3 miljoen euro aftikken. Wil je nog wat extra’s toevoegen, dan kan je nog net wat dieper in de buidel tasten. Een tijdlang was dit niet alleen de duurste, maar ook de allersnelste auto ter wereld. Het is er één voor de grootste verzamelaars en de allerrijksten ter wereld. Voor ons zit er niets anders op dan wegdromen.

koenigsegg

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *