Laadkabel kopen

Elektrische auto’s winnen steeds meer in populariteit in Nederland. Wat begon met auto’s als de Opel Ampera en de bekende plug-in hybride auto van Mitsubishi, is uitgegroeid tot een nieuwe tak in de autowereld. Steeds meer merken komen met goede elektrische auto’s met een acceptabele actieradius. De meeste merken blijven hierin door ontwikkelen. Zo is Volvo van plan de komende jaren steeds meer elektrische auto’s uit te brengen die opgeladen kunnen worden met een Volvo laadkabel.

Laadkabels universeel maken

Omdat de elektrische auto industrie nog relatief in de kinderschoenen staat, is het moeilijk om de laadkabel infrastructuur universeel te maken. Zo zijn er steeds stappen vooruit waardoor er sneller geladen kan worden. Waar er eerst alleen met 16A en 1 fase geladen kon worden, zijn er nu snellere oplossingen mogelijk. Bovendien hebben we te maken met twee types laadkabel. Het zou dan ook handig zijn als de laadkabels universeel gemaakt kunnen worden. Tot die tijd is het vooral handig als u een laadkabel kunt kopen voor uw specifieke auto. Dit kan bij verschillende aanbieders gemakkelijk online. Selecteer het automerk en het model om zo de juiste laadkabels of palen te vinden voor uw auto.

Thuis laden of juist bij een laadpaal

Laden van de auto kan grofweg op twee manieren:

  1. Via het stopcontact thuis, dit kan met een thuislader die een normale stekker aan de laadzijde heeft
  2. Laden via een laadpaal. De laadpalen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Meer en meer parkeerplaatsen en bedrijven voorzien hun parkeerplekken van een stukje waar elektrische auto’s kunnen laden. Hier zijn andere laadkabels voor nodig en wanneer u dit zelf wilt organiseren heeft u ook laadpalen nodig.

Beide manieren van laden zullen de accu van de auto volladen, toch is het niet vanzelfsprekend welke keuze het beste is. Een laadpaal is namelijk een forse investering, terwijl thuis laden juist weer langer duurt. Laat u op dit gebied dus goed adviseren door specialisten binnen de infrastructuur van laden voor elektrische auto’s.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *