Hoe gaat het dippen van auto’s in zijn werk?

Bij het dippen van een auto breng je een soort rubber coating aan op je auto. Je kunt dit op elk onderdeel van je auto aanbrengen. Er zijn eigenlijk 2 redenen om je auto te gaan dippen. De eerste reden is om je auto een nieuwe kleur te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je een beetje bent uitgekeken op de kleur van je auto. Je kunt dit echter ook doen als de kleur van je auto niet meer zo mooi is als hij was toen hij nieuw was.

Een kleur kan door de tijd heen namelijk een beetje vervagen en in dat geval is dippen dus een optie. De tweede reden om je auto te laten dippen is om ervoor te zorgen dat de coating een soort beschermlaag vormt. Door deze beschermlaag is het moeilijker voor steentjes of hagel om krasjes in de lak van je auto te veroorzaken. Zo blijft je auto niet alleen langer mooi, maar heb je tevens altijd een goed beschermde auto.

Reden 1: Een nieuwe kleur

Het kan zijn dat je eens bent uitgekeken op de kleur van je auto. Zo is het best leuk om eens wat kleuren met elkaar af te wisselen. Je kan de ene keer zwart bijvoorbeeld heel mooi vinden en later wil je eens een keer blauw proberen.

Het mooie aan dippen is dat de kleur vrij gemakkelijk te verwijderen is. Als je dus een keer dippen hebt geprobeerd, kun je een aantal jaren daarna vrij gemakkelijk weer een nieuwe kleur op de auto nemen. In principe is het mogelijk om alle soorten kleuren op je auto te krijgen.

Je kunt namelijk allerlei soorten coatings met elkaar laten mengen om ervoor te zorgen dat je één kleur krijgt die je mooi vindt. Het is goed om deze dan wel even uit te testen op een blaadje of iets dergelijks.

Reden 2: Bescherming

Je auto heeft nogal wat te verduren, als je met 130 kilometer per uur over een snelweg rijdt waar onder andere steentjes liggen. Deze spatten op tegen de auto en dat kan er voor zorgen dat je krasjes krijgt aan de onderkant of de zijkant van je auto.

Hetzelfde geldt voor gevaar van bovenaan, bijvoorbeeld hagel. Dit kan zorgen voor krasjes en andere ongemakken op je auto. Een coating die je krijgt met dippen zorgt voor een extra bescherming voor dit soort dingen.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *