Autobench voor de hond: een veilige gedachte

Mensen met een hond ontkomen er bijna niet aan. Soms moet je hond gewoon mee in de auto. Lange afstand of een kort stukje. Maar waar laat je je hond dan zitten of liggen? Sommige bestuurders vinden het gezellig als de hond naast ze komt zitten, andere kiezen ervoor om de hond in de kofferbak te vervoeren. Maar hoe zit het met de veiligheid?

Autobench niet verplicht

In Nederland is het niet verplicht om je hond in een speciale kooi te vervoeren. Wel geldt dat je geen gevaarlijke situaties mag creëren. Dat houdt dus in dat een hond op schoot of op de bijrijdersstoel eigenlijk niet kan. Je hond zou bij voorbeeld door de vooruit kunnen gaan bij een aanrijding. Of hij zou tegen de bestuurder aan worden geslingerd bij een zijdelingse aanrijding. Daar kun je beter niet te lang aan denken. In andere Europese landen geldt wél de verplichting om je hond in een autobench te vervoeren.

Veilige situatie in de kofferbak

De hond kan het beste in de kofferbak worden vervoerd. Met een autorek ertussen. En de hond zelf ligt bij voorkeur in een autobench. Zo creëer je de meest veilige situatie voor de hond, maar ook voor de bestuurder en de eventuele mede reizigers. Als baasje heb je een zekere verantwoordelijkheid en op deze manier maak je je sterk voor een veilig vervoer van je hond.

Autobench kopen: waar op letten

Het is natuurlijk belangrijk dat je hond in de autobench past. Daarnaast is het verstandig om te vergelijken op prijs. En denk ook na over de kwaliteit. Een kooi van een paar tientjes biedt natuurlijk minder bescherming en comfort dan eentje van 150 Euro. Hoe groter je hond, hoe duurder de autobench wordt.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *