Auto importeren uit Duitsland: Waarom?

 

Het lijkt steeds populairder te worden: het importeren van auto’s uit Duitsland.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto net iets over de grens aan te schaffen, in plaats van gewoon in Nederland.  Maar waarom? Dat lees je in dit artikel.

De prijs

De belangrijkste reden van het importeren uit Duitsland  is simpelweg het grote verschil in de prijs. Het importeren van een auto uit Duitsland is goedkoper omdat een groot deel van de BPM afgeschreven kan worden.  Dat betekend dus dat u niet het hele BPM bedrag hoeft te betalen. Doe wel altijd van te voren een check om u BPM te berekenen.  Daarnaast, zijn auto’s in Duitsland vaak er luxe uitgevoerd, en bijvoorbeeld vaak met veel extra opties uitgerust.  Het is dus mogelijk om een zeer luxe auto, voor een relatief lage prijs aan te schaffen. De kans is dus groot dat je vaak goedkoper uit bent, wanneer je ervoor kiest om te importeren dan wanneer je een auto aanschaft in Nederland.

Het aanbod

Nederland is eigenlijk een van de duurste landen om een auto te kopen en in bezit te hebben. In Duitsland, zijn auto’s al een stuk voordeliger. Dit komt voornamelijk omdat er een veel groter aanbod is in Duitsland, je hebt zo keuze uit meer dan 2.000.000 auto’s, daar valt in Nederland niet tegenop te wegen. Ook zijn auto’s van Duitse merken in verhouding goedkoper wanneer ze worden aangeschaft in Duitsland zelf.

Het is vrij eenvoudig

Je zou misschien denken dat het importeren van een auto veel energie en moeite vergt. Maar dat valt tegenwoordig reuze mee! In principe kan iedereen zelf een auto importeren, zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk online het aanbod checken en een afspraak maken om een proefrit te maken. Kies je ervoor om de auto aanschaffen? Dan krijg je hem gemakkelijk de grens over met een tijdelijk kenteken. Hierna, moeten er natuurlijk wel een aantal zaken worden geregeld. Zoals een Nederlands kenteken verkrijgen, de auto moet RDW onderzocht worden én de BPM-aangifte dient u in te dienen bij de belastingdienst.

 

Wilt u meer weten over auto’s importeren uit Duitsland? Neem dan een kijkje op de bovenstaande link.

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *