Naar de sloop voor auto onderdelen

Overweeg je om op de sloop auto onderdelen te kopen? Onderdelen op de sloop kopen is een goedkoper alternatief op de dure onderdelen die je via de dealer of een garage kunt bestellen. Dat goedkopere alternatief klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk omdat het hebben van een auto niet bepaald goedkoop is. Je bent al genoeg kwijt aan de brandstof, de verzekering en de wegenbelasting. Als je de kosten voor een onvoorziene reparatie wat kunt drukken door voor tweedehands onderdelen van de sloop te kiezen, dan is dat zeker een overweging waard.

Zijn sloop auto onderdelen wel goed genoeg?

Misschien twijfel je, omdat je denkt dat onderdelen uit een sloopauto niet goed genoeg zijn. Je denkt misschien dat er iets aan zou kunnen mankeren wat je uiteindelijk op nog meer kosten jaagt, maar daar hoef je niet bang voor te zijn. Het klopt dat de gebruikte auto onderdelen uit sloopauto’s komen. Maar voordat ze weer worden doorverkocht worden ze eerst helemaal nagekeken en wordt er gecontroleerd of de kwaliteit nog goed is. Daarom krijg je meestal ook garantie op sloop onderdelen. Bovendien, dat de banden versleten zijn wil dat niet zeggen dat de deuren ook stuk zijn, toch?

Waarom zou je bij een autosloperij onderdelen kopen?

Bij een autosloperij onderdelen kopen is een stuk voordeliger dan dezelfde onderdelen nieuw bij de leverancier te bestellen. Vooral als het een kleine reparatie betreft die je makkelijk zelf kunt doen is het veel goedkoper om een onderdeel van de sloop te gebruiken. Bovendien is een autosloperij echt een uitkomst als je een bijzonder model auto hebt, zoals een oldtimer of echte auto’s voor liefhebbers zoals bepaalde Japanse modellen. Vooral bij oldtimers zijn onderdelen lastig te vinden omdat ze gewoonweg niet meer geproduceerd worden. Meestal kun je dan juist op de sloop de onderdelen vinden die je nodig hebt. 

Kan ik gewoon bij een autosloperij binnenlopen om een onderdeel te kopen?

Je kunt gewoon naar een autosloperij binnen wandelen als je op zoek bent naar onderdelen. Het is wel slim om van tevoren bellen en om te vragen of ze misschien het onderdeel hebben liggen, dat scheelt weer een trip. Het is nog handiger om online te zoeken naar auto onderdelen. Bijvoorbeeld bij Japato.nl kun je zoeken op kenteken, merk en model, je kunt zoeken op motorcode en op onderdeel. Bovendien wordt het onderdeel ook binnen 24 uur thuisbezorgd. Dan heb je snel de onderdelen in huis zodat je weer de weg op kunt. 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *