De beste winterbanden van 2014

Autoweek onderzocht deze week onder vijtig winterbanden uit welke de beste is. Een opmerkelijk feit is dat slechts 16(!) van de 50 een voldoende scoorde op de remproef.

Winterubber veiliger
De bandenfabrikanten hebben de afgelopen jaren niet stil gezeten, er zijn enorme verbeteringen geweest op het gebied van winterbanden. Er is met name gefocust op de veiligheidsreserves op een nat wegdek, dit is aanzienlijk toegenomen. Ook de rolweerstand is verbeterd, wat weer zorgt voor een lager brandstofverbruik.

Kwaliteit kost geld

De Premiummerken scoren het hoogst op elk gebied, wederom een bewijs voor het feit dat kwaliteit nou eenmaal geld kost. Vier winterbanden worden gekenmerkt als ‘zeer goed’. Dit zijn de Nokian WR D3, Continental Winter Contact TS 850, Michelin Alpin A4 en Dunlop SP Winter Sport 4D.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *