proefrit

Tips voor het maken van een proefrit

Als je op zoek bent naar een andere auto dan zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden voordat je deze ook daadwerkelijk aanschaft. Zo is het ook belangrijk om een proefrit te maken. Zo kun je ook bij A-point vrijblijvend een afspraak maken voor een proefrit. Maar waar moet je nou precies op letten bij het maken van een proefrit? Je leest het hieronder.

proefrit

Voor de proefrit

Het is zo dat je voor het maken van een proefrit je je rijbewijs aan de verkoper moet laten zien. Deze maakt dan vervolgens een kopie en ook je adresgegevens worden gecheckt. Dit lijkt misschien vervelend en controlerend maar er zijn heel veel mensen die de proefrit auto na een paar jaar nog niet hebben teruggebracht. Daarnaast moet je een formulier tekenen deze dekt de verkoper inn tegen bekeuringen. Wanneer er al krassen op de auto zitten dan is het belangrijk dat ook dit van te voren wordt genoteerd want anders kun je achterin in de problemen komen met de verkoper. Ook is het belangrijk om te controleren of de auto verzekerd is, dit kun je te doen door de groene kaart te checken of door op de website te kijken, het is sterk af te raden om te gaan rijden in een onverzekerde auto. Check voor de zekerheid ook de laatst genoteerde kilometerstand, schat ook voor jezelf in of je de genoteerde kilometerstand realistisch vind. Tenslotte is het zo dat als je niet bekend bent in de omgeving dat er een route voor je in de navigatie wordt ingesteld.

Tijdens de proefrit

Voordat je gaat rijden is het belangrijk om even in de auto te checken of alles zich makkelijk laat verstellen. Denk hierbij aan het stuur, de hoofdsteunen en de gordels. Kijk bijvoorbeeld ook of er voldoende hoofd- en beenruimte is. Mocht je je kinderen meenemen tijdens de proefrit dan is het verstandig om ze achterin te zetten en te kijken of je nog steeds genoeg kunt zien en of het praktisch is met een kinderzitje, het kinderzitje mag namelijk niet loszitten. Tijdens de proefrit kun je het beste rijden over verschillende soorten wegdekken zo weet je hoe de auto rijd over deze verschillende soorten wegdekken. Let er ook op of je bij de bochten niet van je stoel glijd en vergeet niet om ook het parkeren uit te proberen.

Na de proefrit

Wanneer je na de proefrit terugkomt en de verkoper heeft interesse hoe de auto je bevallen is vertel dan wat je fijn vond aan de auto maar wees ook eerlijk over de dingen die tegenvielen. Natuurlijk wil de verkoper het liefst dat je zo snel mogelijk een besluit nemen maar het is belangrijk dat je jezelf niet laat opjagen want het is het beste om even goed na te denken over je definitieve beslissing.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *