Waarvoor kun je motorolie gebruiken?

Gratis stockfoto met accu, apparaat, arbeider

Motorolie heeft meerder functies, de basisfuncties kunnen opgedeeld worden in reinigen, koelen, smeren en beschermen van een motor. Dit is voor elke motor van toepassing, van formule 1 tot een scooter. Doordat er wel onderscheid bestaat in type motoren, zijn er verschillende soorten olie.

Het smeren van Olie

De allereerste basisfunctie van olie is het smeren. Deze functie houd in dat draaiende onderdelen binnen de motor gescheiden moeten worden door de olie. Het is dan ook van belang om niet te vaak te korte stukje te rijden. Dit omdat er dan te weinig smering ontstaat en blijft de motorolie van de auto hierdoor koud. Grote motoren hebben dan ook vaak een dikkere motorolie dan de moderne kleinere motoren. Weet u niet welke olie geschikt is voor uw voertuig? dan kunt het beste informeren bij kroon olie,zij geven advies op basis van kenteken, merk en type.

Koeling door Olie

Het gebruik van olie helpt bij de koeling van motoren. Wanneer een motor bij rijgedrag van het voertuig veel hitte.De olie helpt met het verspreiden van de lucht die ontstaat binnen de motor. Hierdoor is het warmte van de motor afhankelijk van de olie. Niet alleen is de olie van belang voor het koelen van je auto, er moet ook nog een goede oliekoeler aanwezig zijn. Het heeft als simpele taak de olie koel houden. Hiermee wordt de kwaliteit van de motor behouden.

Reinigen door olie

allerlaatst heeft de olie nog als functie reiniging van de motor. Binnen de motor kan er stof ontstaan of blijven er verbrandingsresten hangen. De motor zou dan ook zonder motorolie binnen no time verstoppen en verminderd hierdoor het prestatievermogen. Het mag gesteld worden dat Motorolie essentieel is voor het behoud van je voertuig. Hou dit dan ook altijd goed in de gaten voor behoud van je voertuig

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *