Uitdeuken zonder spuiten bij hagelschade

De traditionele hagelbuien in de zomer gaan zelden of nooit voorbij zonder schade aan te richten. Hoewel een hagelbui over het algemeen zeer plaatselijk is en van korte duur, kan die toch enorme schade aanrichten die grote kosten met zich meebrengt. In het volgende artikel heeft Uitdeuken zonder lakschade expert Dentworks enkele tips opgesteld om schade te voorkomen en je wegwijs maken in wat te doen als je toch schade zou ondervinden.

Hagelschade voorkomen
Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen willen we je hierbij enkele tips meegeven om hagelschade te voorkomen.
Hagelbuien komen frequent voor in de zomer en dit hoofdzakelijk gepaard gaand met een onweersbui. Duikt er een geelgroene bewolking op, dan is de kans groot dat een hagelbui zich aan het vormen is. Bij ernstige hagelbuien kunnen hagelstenen van wel 4 centimeter doorsnede naar beneden komen die vanzelfsprekend aan je wagen enorme schade kunnen aanrichten.
Heb je het gevoel dat er een hagelbui aan het naderen is, dan is de beste tip die we je kunnen geven uiteraard om ervoor te zorgen dat je wagen beschut staat onder een carport of in een garage. In de praktijk is dit echter niet altijd gemakkelijk. Heb je geen mogelijkheid je wagen te beschutten dan kan het plaatsen van een matras bovenop je wagen een ideale oplossing zijn om schade tegen te gaan.

Uitdeuken zonder spuiten
Heb je je wagen niet kunnen beschermen tegen een fikse hagelbui en heb je hierdoor schade opgelopen, dan dient herstelling zich op. Steeds vaker wordt hiervoor de techniek van het uitdeuken zonder spuiten gebruikt. Niet alleen is deze techniek veel milieuvriendelijker, ze bespaart ook ook heel wat geld net omdat spuiten niet nodig is en net daarin een grote kost schuilt. Naast het voordeel van maar ongeveer de helft te betalen dan bij een traditionele herstelling, kan je bij deze techniek ook gewoon in de herstelplaats wachten aangezien deze aanzienlijk minder tijd in beslag neemt.

Verzekering bij herstellen autoschade
Omdat de techniek van het uitdeuken zonder spuiten een stuk goedkoper uitkomt, stellen veel verzekeringsmaatschappijen vandaag de dag de eis dat de herstelling op deze manier gebeurd. Word je dus met hagelschade geconfronteerd, informeer dan zeker eerst bij je makelaar over de voorwaarden van de herstelling. Dit om te vermijden dat er nadien discussie zou ontstaan over het al dan niet terugbetalen van de gemaakte kosten. Ideaal is om dit te bespreken met je makelaar bij het afsluiten van het contract en de voorwaarden duidelijk te laten vastleggen op de manier die jij verkiest.

Wij hopen je met dit artikel toch enige duidelijkheid te hebben geboden in wat te doen wanneer je te maken krijgt met hagelschade. Een verwittigd man is en blijft er immers twee waard.

 

Bron: Autoalsnieuw.nl

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *