Een alternatief voor dure reparaties

De reparatie van een motor of het plaatsen van een nieuwe versnellingsbak kost al snel duizenden euro’s, terwijl een auto dat soms niet eens waard is. Gelukkig is hier een alternatief voor: verkopen voor export.

Verkopen voor export?

Tenzij je een hekel hebt aan je eigen portemonnee, wil je altijd de keuze maken die jou financieel gezien het meest oplevert, toch? Kleine reparaties, zoals het wegwerken van een krasje, het vervangen van remblokken of het plaatsen van een nieuwe accu zijn in Nederland nog wel betaalbaar. Maar heb je motorschade of is je versnellingsbak kapot? Overweeg dan eens de verkoop voor export en koop een andere auto.

Scheelt dat veel?

Ja. Dat scheelt heel veel. De revisie van bijvoorbeeld een versnellingsbak hier in Nederland kost je gemiddeld 2500 euro. Laat je precies dezelfde reparatie uitvoeren in Oost-Europa dan ben je maar 1000 euro kwijt. De lagere lonen en de goedkopere onderdelen aldaar drukken de prijs van een reparatie enorm. Hier zal je portemonnee blij mee zijn!

Moet ik dan mijn auto zelf naar Oost-Europa brengen?

Dat kan, maar we zouden het niet aanraden. Afgezien van de praktische ongemakken (hoe krijg je een auto die niet rijdt in Oekraïne?), moet je ook rekening houden met een hoop administratief ongemak, invoerrechten die vaak veranderen en je moet een betrouwbare koper vinden die jou ook vertrouwt in een land waar je de taal niet spreekt.

Eenvoudiger is het om een auto inkoop specialist in te schakelen. Er zijn bedrijven actief in Nederland die gespecialiseerd zijn in de opkoop van schadewagens voor de export naar Oost-Europa. Echt goede en betrouwbare opkopers nemen je alles uit handen: van de taxatie tot de ophaal, van het papierwerk tot het transport. Bovendien zullen ze je een goede prijs kunnen geven, omdat ze de markten kennen en heel efficiënt te werk kunnen gaan.

Hoe vind ik een goede schadeauto opkoper?

Via Google zijn er veel bedrijven te vinden die schadeauto’s inkopen. Op hun websites kun je vaak een formulier invullen voor taxatie, zodat je snel de waarde van je auto te weten kunt komen. Let hier echter mee op. De laatste tijd hebben wij veel verhalen gehoord over misleiding en zelfs oplichting in deze branche. Hou je daarom altijd aan de volgende punten:

  • Lees reviews van het bedrijf waar je mee in zee wilt gaan;
  • Zorg dat je geld krijgt voordat de ophaal plaatsvindt;
  • Vergelijk prijzen en ga na of het bod realistisch is.

East European Provider

East European Provider is wat dit betreft een hele goede keuze. Zij zijn al meer dan tien jaar actief, en hebben in die tijd een hele betrouwbare en degelijke reputatie opgebouwd. Zij verzorgen gratis taxatie en ophaal, communiceren altijd helder en snel, en betalen je voordat ze de auto komen ophalen. Niet voor niets hebben velen zelfs al drie keer hun auto via hen verkocht!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *