Meer mogelijkheden met Bilstein schokdempers

Ben je al bekend met het fenomeen car tuning? Net zoals dat mensen PC en laptops tweaken qua onderdelen en configuratie om deze sneller te doen laten opstarten en betere beeldkwaliteit te verkrijgen, vergelijkbaar zijn er groepen mensen die aan de auto blijven sleutelen en hier nooit genoeg van krijgen.

Ikzelf ben een beginnend car tuner en wil jullie meenemen in dit verslag in mijn eerste project, namelijk nieuwe schokdempers. Iedere auto heeft standaard natuurlijk schokdempers ingebouwd. Het is dus niet zo dat je schokdempers als normale auto rijder echt nodig hebt om deze extra erbij te kopen. Voor de reguliere auto bezitter zal de standaard schokdempers wel voldoen.

Maar wij car tuners willen dus altijd net een beetje meer uit de kan halen. Zo ook op schokdemper vlak. Esthetische toepassingen van schokdempers is bijvoorbeeld verlaging van de auto. Zo krijg je die auto’s die laag bij de grond rijden die je misschien wel kent van de beruchte Fast en Furious films. Wel oppassen met alle auto drempels die wij hier in Nederland hebben natuurlijk, dat is wat minder handig. Maar verlaging zorgt voor een strakkere look van de auto, de bolide ziet er net wat vlotter uit en het oog wil ook wat natuurlijk.

Voor racen en dergelijk kunnen schokdempers ook extra performance toevoegen. Enfin er zijn vele opties op schokdemper vlak het ligt maar aan je wensen en preferenties. Een van de meest befaamde merken is Bilstein. Dit is zeg maar de Porsche onder de schokdemper fabrikanten. Ze zijn in Nederland o.a. te verkrijgen hier. Ik koos uiteindelijk voor model B6. Dit is dus een echte sport schokdemper. De voordelen van deze variant zijn o.a. verbeterde wegligging. Handig als je een beetje wilt scheuren natuurlijk. De schokdemper werd al rap naar me verzonden door extreme-carstyling.nl. Ik heb dus al een paar keer kunnen rondrijden en ik moet zeggen de schokdempers maken het meer dan waar.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *