Mercedes Importeren uit Duisburg

Altijd al willen hebben. Zoals Janis Joplin zong Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz? Een prachtige auto. Ik heb altijd al een fascinatie ervoor gehad voor dit automerk. Maar altijd een beetje buiten mijn budget. Als havenarbeider hier in de omgeving Rotterdam heb niet zo veel te besteden. Totdat een goede collega van mij me vertelde dat tegenwoordig dit soort auto’s veel goedkoper bemachtigd kunnen worden op een ‘geheime manier’. Een manier waarvan de Nederlandse auto dealer liever niet heeft dat je dit weet.

Het geheim in een notendop is als volgt: de automarkt in nabij liggende landen primair Duitsland, maar secundair ook België, de prijzen liggen daar een stuk lager dan in ons eigen kikkerlandje. Tevens is er meer aanbod. De collega raadde me dus aan check eens de website AutoScout24 of Mobile. Dat zijn een soort marktplaatsen voor auto aanbieders en kopers. Dus ik op mijn vrije avond beetje rond browseren op genoemde website. Mijn mond viel open van verbazing. Nog prachtige Mercedes tweedehands voor zeer lage prijzen. En nog super luxe uitgevoerd ook. Dat noemen ze ook wel jahreswagen. Duitse auto van de zaak. Extra luxe uitgevoerd. Maar die auto’s gaan al snel van de hand om zo op de automarkt te komen. Als je weet waar je moet kopen, dan kun je dit soort super deals maken.

Dus ik met verdiepen in het proces. Want het is niet zo je koopt een auto in Duitsland en hij wordt met Post NL thuisbezorgd, haha, nee zo makkelijk is het ook weer niet. Het hele proces staat beschreven hier: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/. Maar belangrijke aandachtspunten zijn o.a. de garantie en natuurlijk ook bepaalde documenten die vereist zijn en een speciaal kenteken voor het transport. Men kan het ook helemaal laten uitbesteden maar daar had ik de poen helaas niet voor dus ik koos om alles zelf te doen.

Met de BPM berekening heb ik wel beetje hulp gehad. Dit was kosteloos en vrijblijvend, en ben Easyimport daar erg dankbaar voor.  Zo heb ik ook nog eens veel kunnen besparen op de belasting.

Enfin super blij met mijn tweedehands Mercedes een jongensdroom is in vervulling gegaan.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *