De auto trends van 2019

Zoals er trends zijn in de mode en in interieur design, zijn er ook trends te ontdekken binnen automotive. Het afgelopen jaar zijn er veel veranderingen geweest, waaronder het veranderende consumentengedrag en de introductie van nieuwe technologie waarbij de bestuurder anders omgaat met auto’s. Zowel in de beleving als het rijgedrag.

Auto abonnementen

Misschien is dit onderwerp wat minder bekend en vraag je je af tot in hoeverre het mogelijk is. Het is vergelijkbaar met het afsluiten van een telefonie abonnement. Abonnementen zijn nu beschikbaar voor een wijde keuze aan services en auto’s. Merken als Porsche, Lincoln en Cadillac zijn een goed voorbeeld van merken die een abonnement introduceren. Consumenten kunnen hun auto na een periode van tijd upgraden. Dit is gunstig voor de consument, omdat zij vaker een “nieuwe” auto rijden. Daarnaast is het voordelig voor de fabrikant om de consument aan het merk te binden. Meestal bieden deze abonnementen licenties en andere kosten in één pakket. Een autoverzekering afsluiten valt hier soms ook onder, maar dient vaak nog zelf afgesloten te worden.

Smart cars

Auto’s worden steeds slimmer. Zo kunnen zij niet alleen communiceren met de bestuurder, maar ook met andere auto’s Vehicle-to-vehicle (V2V) technologie maakt het mogelijk voor auto’s om op de weg met elkaar te communiceren, terwijl vehicle-to-infrastructure (V2I) die communicatie uitbreid naar andere punten zoals verkeerslichten en tankstations. Deze technologie wordt gezien als de toekomst, maar wordt al toegepast met de doelstelling dat alle nieuwe auto’s van deze techniek zijn voor zien in 2023.

De auto als onderdeel van de deeleconomie

Mensen gaan tegenwoordig anders om met auto’s. Zo raken we bijvoorbeeld minder emotioneel gehecht aan onze auto’s. Er wordt zelfs verwacht dat er in 2030 meer gedeelde auto’s zullen zijn. De kosten van parkeren, de stijgende prijzen in brandstof en klimaatveranderingen zijn de grootste factoren die invloed hebben. Het delen van een auto heeft vele voordelen. Wel is het belangrijk dat de auto goed verzekerd is, gezien je de grip op de conditie van de auto lichtelijk kwijtraakt. Je bent er immers niet altijd bij wanneer de auto wordt gereden. Bedenk dus goed welke autoverzekering het beste bij de situatie past. Een autoverzekering berekenen en vergelijken is daarom iets wat je als eigenaren van de auto wel gezamenlijk zou moeten doen. Zo is iedereen tevreden en weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *