Goedkope autoverzekeringen vinden

Iedereen is er altijd naar op zoek, goedkope autoverzekeringen. Een verzekering voor de auto kan een hoop geld kosten, vooral als u een allrisk en volledig casco verzekering af wilt sluiten voor uw nieuwe auto. Er zijn dan ook vele vergelijkers te vinden op het internet die er voor zorgen dat u het beste beeld krijgt van de mogelijkheden en verschillen. De prijzen en dekking verschillen over het algemeen niet enorm veel, omdat ze veelal zijn vastgelegd maar er zijn altijd kleine verschillen te vinden die u een hoop geld kunnen schelen op de langere termijn. Juist daarom is het  belangrijk om dit goed aan te pakken.In dit artikel gaan we in op de verscheidene soorten autoverzekeringen en welke het beste past bij uw auto. Want wat zijn goedkoopste autoverzekeringen in uw geval? En is het verstandig om hiervoor te kiezen?

Wat zijn goedkope autoverzekeringen?

Goedkope autoverzekeringen zijn er in heel veel verschillende vormen te vinden en hierbij bent u natuurlijk altijd op zoek naar de goedkoopste mogelijkheden. De goedkoopste autoverzekering die u af kunt sluiten is de standaard WA verzekering voor auto’s. Hierbij is het belangrijk dat u weet dat u enkel verzekerd bent voor het toebrengen van schade aan derden. Dat wil zeggen dat u verzekerd bent tegen het toebrengen van schade aan auto’s of mensen. Hierbij is het belangrijk dat u weet dat uw eigen auto dus niet verzekerd is. Als u schade aan uw eigen auto rijdt of schade oploopt door poging tot inbraak of het weer, moet u alles zelf vergoeden. U heeft dan de goedkoopst mogelijke verzekering, maar als uw auto meer dan duizend euro waard is, is het de moeite waard om een net iets duurdere verzekering af te sluiten.

WA + de goedkope autoverzekeringen

Is uw auto meer dan duizend euro waard of heeft u een goede tweedehands auto gekocht? Dan kan het een slimme stap zijn om voor WA+ autoverzekeringen, ook wel beperkt casco genoemd, te overwegen. Bij een dergelijke verzekering betaalt u natuurlijk iets meer dan bij de standaard WA, maar daar krijgt u vervolgens ook van alles voor! Zo bent u verzekerd tegen schade aan uw auto, veroorzaakt door derden of schade door natuurgeweld of aanrijdingen met wild. Onder schade veroorzaakt door derden wordt inbraak (of poging tot), schade door aanrijdingen, maar ook schades als brand, explosie et cetera verstaan. Daardoor bent u goed verzekerd tegen allemaal variabelen die uw auto schade toe kunnen brengen. Het enige nadeel is dat u niet verzekerd bent tegen schade die u zelf toebrengt aan de auto. Wilt u die schade ook gedekt hebben? Dan kunt u beter kiezen voor de volgende autoverzekeringen. 

Allrisk volledig casco autoverzekeringen

De meest aangeklede (en valt niet onder goedkope autoverzekeringen) autoverzekering is de all risk volledig casco. Deze autoverzekeringen zorgen ervoor dat u volledig verzekerd bent tegen alle soorten schade die uw auto op kan lopen. Denk aan het veroorzaken van een ongeluk, het rijden tegen een paaltje, bijzondere natuurschade en daarnaast natuurlijk ook alle dekking van de andere verzekeringen die u hierboven al gelezen heeft. 

Op zoek naar goedkope autoverzekeringen? Op Diks.nl kunt u eenvoudig en snel de premies vergelijken op prijs en inhoud. 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *