3 redenen om een tweedehands heftruck te nemen

Als je een eigen productiebedrijf hebt, in de transportsector werkt of voor jouw webshop over een opslagmagazijn beschikt, kun je niet zonder goede heftrucks. Een of meer heftrucks kopen is voor ondernemers een flinke investering. Dus als je op deze belangrijke machines kunt besparen, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Een tweedehands heftruck kopen, of meerdere natuurlijk, is een slimme manier om dit te doen. Maar naast kostenbesparing heeft een gebruikte heftruck nog meer voordelen te bieden. Wat zijn goede redenen om een tweedehands heftruck te kopen in plaats van een nieuwe heftruck? 

Minder betalen voor je heftruck(s)

Het beste argument om gebruikte heftrucks voor je bedrijf te kopen, is de besparing die dit oplevert. Occasions dalen namelijk snel in waarde, zeker in de eerste twee tot drie jaar. De hoge afschrijvingskosten in de eerste jaren na oplevering betekenen dat je aanzienlijk minder betaalt voor een heftruck van enkele jaren oud. En dat terwijl je wel gewoon een heftruck koopt waar technisch niets mis mee is. Gewoon doen dus, want de besparing die je doet, zeker als je meerdere heftrucks nodig hebt, bedraagt al snel duizenden euro’s. 

Korte levertijden

Een andere pre van een occasion is dat een gebruikte heftruck tegenwoordig, via een erkende verkoper, snel geleverd kan worden. Heb je op korte termijn een of meer heftrucks nodig voor je bedrijf, dan bieden verkopers van occasions een snelle service. Meestal beschik je binnen twee tot drie dagen over je tweedehands heftruck. Bij de koop van een nieuw exemplaar moet je vaak wat langer geduld hebben. 

Keuzemogelijkheden & garantie 

Wat veel ondernemers prettig vinden aan gebruikte heftrucks, is dat er een groot aanbod aan merken en modellen heftrucks is op de tweedehands markt. Dat betekent dat jouw ideale heftruck er ongetwijfeld tussen zit. Gebruikte heftrucks zijn ook om deze reden een uitstekend alternatief voor een nieuw exemplaar. Niet onbelangrijk is daarbij ook dat je bij aankoop van een occasion heftruck vaak nog kunt profiteren van de fabrieksgarantie die op de heftruck zit. Is de aangekochte heftruck slechts enkele jaren ‘oud’, dan zit er in de meeste gevallen nog fabrieksgarantie op het voertuig. Bij een technische defect of andere problemen met je heftruck kun je dan aanspraak maken op gratis (of eer voordelige) fabrieksgarantie. Natuurlijk hoop je niet dat er iets met je heftruck gebeurt kort na je aankoop, maar het gevoel dat je garantie hebt geeft extra zekerheid.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *