Een pick-up rijden, onmogelijk? Zeker niet!

Voor veel mensen is een grote stoere Amerikaanse pick-up rijden een grote droom die in alle opzichte onmogelijk lijkt, te duur te groot en niet zuinig genoeg. Maar niets is minder waar, je komt ze steeds vaker tegen op de Nederlandse wegen. En dat heeft een aantal redenen die we je in dit artikel uitgebreid zullen vertellen.

Benzine of gas

Amerikaanse auto’s zijn zoals eerder al genoemd vaak groot en log. Dat houdt ook vaak in dat ze wel een slokje benzine lusten, en voor Nederlandse begrippen is dat natuurlijk niet echt geoorloofd. Maar daar is een oplossing voor: veel pick-ups hebben namelijk een gastank, en hebben ze geen gastank dan kun je er een in laten bouwen. Je hebt namelijk ruimte zat voor een gastank. En nu is het helemaal mooi meegenomen dat de prijs van LPG een stuk schappelijker is dan de prijs van benzine.

Ben je ondernemer?

Wanneer je ondernemer bent kun je ervoor kiezen om je pick-up op een grijskenteken te nemen. Daar zijn een hoop voordelen aan verbonden. Een groot deel van de aankoopprijs is aftrekbaar. Het is uniek voor een grijs kenteken dat de pick-ups vaak alsnog vijf zitplaatsen heeft, je kan dus met het hele gezin op pad. En de rijtuigenbelasting is maar een prikkie.

Tweedehands aanbod

Nu denk je natuurlijk: ‘’ja maar nieuw zijn ze alsnog niet te betalen’’. Dat is niet het geval de markt in Nederland is zo aangetrokken dat je inmiddels al met gemak een gebruikte pick up kunt kopen. Neem bijvoorbeeld een Dodge Ram die gebruikt is, dit is een geweldige auto met de meest krachtige motor. En met een gereduceerde aanschafprijs is iedereen blij natuurlijk.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *